مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: پیگیر مطالبات به‌حق نانوایان هستیم متخلفان بازار ارز و شبکه توزیع آرد نقره‌داغ شدند | ۴۱.۵ میلیارد تومان، جریمه دو شرکت متخلف در خراسان رضوی ظرفیت‌های نمایشگاه اینوکس-فاینکس | رویدادی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ثبت رکورد جدید در صادرات محصولات چاپی | درآمدزایی ۴.۵ هزار میلیارد تومانی محصولات چاپی برای خراسان رضوی آیا مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) شارژ می‌شود؟ + جزئیات فرماندار مشهد برای رفع کمبود برنج پاکستانی در شهر به وزارت جهاد کشاورزی رفت قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد سامانه یکپارچه وصول حق بیمه و مالیات ایجاد می‌شود پیش‌بینی قیمت دلار (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) عدالت به سبک وزارت نیرو پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بورس در کُما می‌ماند؟ کاهش تعرفه گمرکی واردات کالاهای اساسی، دارو و شیرخشک به یک درصد پیش‌بینی نرخ دلار تا دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا بیت‌کوین امسال از طلا سبقت می‌گیرد؟ سقف قیمت فروش مرغ اعلام شد طلای جهانی آماده آغاز روند صعودی است؟ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت گازوئیل سه‌نرخی می‌شود تحرکات کم‌حجم در بورس ادامه یافت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: «پدیده» تنها یک طرح عمرانی نیست؛ بلکه سرمایه جمع بزرگی از مردم و خانواده‌ها در آن نهفته است روزانه بیش از ۶۵۰ تن گوشت مرغ در خراسان رضوی تولید می‌شود افت شدید قیمت طلا و سکه در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز گوشت گوسفندی، گوساله و مرغ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت خورشتی در مشهد چقدر قیمت دارد؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | سقوط دلار و طلا به کانال پایین‌تر قیمت جدید تخم‌مرغ برای سال ۱۴۰۴ اعلام شد واریز ۱۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز به صندوق توسعه ملی بررسی فایل‌های اجاره ملک با رهن ۳۰۰ میلیون تومان در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکسیناسیون هاری امسال نیز بدون محدودیت در خراسان رضوی انجام می‌شود ۸۷ تن برنج و روغن خوراکی احتکارشده در مشهد کشف شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی

  • کد خبر: ۳۲۸۴۹۵
  • ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۱
۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی
مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی به‌طور‌کلی حدود ۱۱ میلیون هکتار مساحت دارد که در بخش‌های ملی و کشاورزی، محدوده‌ای به وسعت بیش از ۹ میلیون هکتار به‌طورکامل حدنگاری شده است و فقط بخش‌های محدودی از اراضی شهری و روستایی باقی مانده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، حدنگاری به عنوان ترجمان فارسی واژه فرانسوی کاداستر، به فرایند ثبت اطلاعات دقیق اراضی یک محدوده جغرافیایی اطلاق می‌شود که براساس آن، فهرستی از اطلاعات کلی و جزئی شامل اندازه، کاربری، مشخصات رقومی، ثبتی و حقوقی برای هر قطعه زمین جمع‌آوری و تدوین می‌شود. حالا این تعریف خیلی دقیق بود، اما مختصر و مفیدش این است که با تکمیل حدنگاری اراضی یک کشور، حاکمیت آگاه می‌شود که املاک و اراضی چقدر وسعت دارند، مالکیت آن‌ها متعلق به چه افراد یا نهاد‌هایی است و البته اینکه چه کاربری‌هایی دارند.

تکمیل ۱۰۰ درصدی حدنگاری اراضی ملی و کشاورزی

واضح است که حدنگاری تا چه حد اهمیت دارد؛ زیرا حداقل باعث می‌شود هر نوع کلاهبرداری و سوء‌استفاده تقریباً غیرممکن شود و دعاوی حقوقی در حوزه ادعای مالکیت بر یک زمین به حداقل برسند. بر این اساس، خبر خوب در شرایط فعلی آن است که سیدمرتضی مولوی‌پور، مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان رضوی، در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز از آغاز شمارش معکوس برای پایان حدنگاری اراضی استان خبر داد و اظهار کرد: حدنگاری یعنی ثبت موقعیت، اندازه، ارزش و مالکیت اراضی. براساس قانون جامع حدنگار مصوب ۲۳ بهمن ۱۳۹۳ و در راستای بند ۲۶ سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه، اجرای حدنگاری یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است و در خراسان رضوی هم تحقق این هدف در دستورکار جدی کارشناسان اداره‌کل در سال‌های اخیر قرار دارد.

وی افزود: خراسان رضوی به‌طور‌کلی حدود ۱۱ میلیون هکتار مساحت دارد و اراضی آن به چهار بخش ملی، کشاورزی، شهری و روستایی دسته‌بندی می‌شود. در بخش ملی، مساحتی به وسعت حدود ۸ میلیون هکتار تاکنون به‌طور کامل و ۱۰۰ درصدی حدنگاری شده و با تکمیل حدنگاری اراضی کشاورزی، یک میلیون و ۱۸۳ هزار هکتار از زمین‌های زراعی استان نیز وضعیتی مشابه با اراضی ملی دارند.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در بخش شهری، امروزه بیش از ۷۴ درصد از فرایند حدنگاری به‌طورکامل انجام شده و ۲۶ درصد باقی‌مانده فقط مربوط به اراضی حاشیه‌شهرهاست که اگرچه مالکیت قولنامه‌ای باعث شده تا مشکلاتی در این حوزه وجود داشته باشد، اما در سال‌های اخیر، این موضوع به‌صورت پیوسته توسط کارشناسان اداره‌کل ثبت اسناد و املاک استان دنبال شده است. باور ما این است که هرچه قانون الزام به ثبت مالکیت و ثبت معاملات اموال غیرمنقول بیش‌تر زمینه اجرایی پیدا کند، فرایند حدنگاری اراضی شهری پیشرفت بیشتری خواهد داشت.

مولوی‌پور ادامه داد: در بخش روستایی هم براساس ماده ۱۴۰ قانون سوم، ماده ۱۳۳ قانون چهارم و قانون الحاق، تفاهم‌نامه همکاری بسیارمؤثری با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در جریان است که به برکت آن تاکنون برای بیش از ۵۰ درصد از اراضی روستایی استان حدنگاری صورت گرفته و پس از نقشه‌برداری کامل، سند مالکیت نیز برای آن‌ها صادر شده است. ارزیابی ما این است که حدنگاری این بخش نیز در آینده نزدیک کامل خواهد شد و پس از آن، مأموریت اداره‌کل ثبت اسناد استان تا تکمیل حدنگاری همه اراضی استان دنبال خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->